Outplacementbureau Alkmaar, een gedegen stap in de regio of daarbuiten

Voor zowel werkgever als medewerker is het een opluchting als de medewerker weer snel een baan vindt die past. De medewerker is blij met de frisse start en u creëert zo een ambassadeur voor de organisatie. Een outplacementtraject draagt daar aan bij.

“Krijgt de medewerker wat hij nodig heeft?”

“Ontstaat voor de medewerker weer snel betaald werk?”

“Zijn de kosten transparant?”

“Zorgen wij voor een duurzame oplossing waar iedereen op terug kijkt?”

“Hoe weet ik dat het traject goed gaat?”

FLEXIBELE “TO THE POINT” OPLOSSINGEN

Empower pakt outplacement grondig en gevarieerd aan. Via een doeltreffend actieplan voor iedereen. De behoefte van een medewerker verschilt, daar nemen wij de tijd voor. Onze focus is om vooral het juiste werk te realiseren, dat geeft werkzekerheid voor nu en later. Via ons dashboard zien wij snel waar iemand staat en in hoeverre voldoende voortgang is geboekt.

Wij anticiperen op uw belangrijkste vragen en bieden de werkgever drie betaalbare en schaalbare oplossingen aan, namelijk:

Individueel traject

Om bij de juiste vervolgbaan uit te komen, biedt Empower 3 inhoudsrijke outplacementtrajecten, namelijk van 4, 6 of 9 maanden. Voor sommigen is de start van een eigen bedrijf het meest kansrijk. Deze trajecten zijn ook in te zetten bij groepsoutplacement.

outplacement
groepsoutplacement workshop

Groep

Soms is ontslag van een groep medewerkers onontkoombaar. Dan is het mogelijk om de voordelen van een individueel traject te combineren met een strippenkaart. Dit is inclusief vacaturesupport, e-learning, extra testen en uren voor degene die dit het meest nodig heeft. Een dergelijke aanpak levert kostenbesparing op en extra flexibiliteit.

Toolbox

Empower biedt een grote variatie aan outplacement tools, welke stimuleren, grip geven en gemakkelijk te gebruiken zijn. Hierbij kan worden gekozen voor een testpakket v.a. € 497. Een soort Cherrypicking, om zo enkele tools uit ons assortiment met elkaar te combineren.

outplacement tools

Duidelijk, transparant en met resultaat

Zoekt u meer gerichte informatie over onze resultaten en vormgeving van een traject, bekijk dan onderstaande links.

Wat kost een individueel traject?

Een korte visualisatie van een mogelijk traject 

Wat zijn resultaten in outplacement? 

Extra’s

Empower denkt mee en bied een totaal oplossing. Dit kan al in het voortraject zijn, bijvoorbeeld om een outplacement traject te voorkomen resp. een waardevoller outplacement traject samen te stellen. Of door extra opties aan te bieden waardoor nadelen van een individueel- of groepsontslag verminderen.

Veerkrachtmeting

Veelal worden de achterblijvers na een groeps- of individueel ontslag vergeten. Zij zitten ook met vragen en gevoelens, daarbij triggert de situatie onzekerheid. Wilt u als werkgever een uitnodigend, positief signaal afgeven? Of zoekt u een tussenoplossing, dat individueel ontslag voorkomt? Lees dan verder.

Bestemmingsgarantie

Wilt u ervan verzekerd zijn dat de medewerker een nieuwe en passende werkbestemming vindt? Bij de 7 zekerheden vindt u meer informatie over de bestemmingsgarantie.

Strategiegesprek

Na een eerste kennismaking (via telefoon of e-mail), vragen we om een korte vragenlijst in te vullen. Hiermee ontdekt u snel de onderdelen die het belangrijkst zijn voor uw organisatie. In een verhelderend strategiegesprek brengen wij haarfijn in beeld welke aanpak het beste in uw situatie past.

Samen voor het resultaat

Blik op Werk keurmerk

Empower gaat samen voor het resultaat, een baan die voldoening in werk geeft. Van onze outplacement trajecten is  86% succesvol afgerond, met een klantwaardering van gemiddeld 8,8.

Met klanten uit ca. 48 branches, zoals de Financieel, Techniek, ICT, Communicatie, Marketing, Verkoop, Zakelijke dienstverlening, Onderwijs, Vastgoed, Welzijn, Zorg en (semi)-overheid. Dit voor allerlei ondersteunende, service, staf of (project)management functies. De meeste van onze klanten willen de (juiste) lat hoger leggen, beschikkend over een HBO niveau.

Bewezen Resultaat

 • Programma op maat, maximale flexibiliteit
 • Klanttevredenheid 8,8
 • Slagingspercentage 86%
 • HBO/WO opleidingsniveau bij 78% van outplacement klanten
 • 7 jaar keurmerk Blik op Werk
 • Mobilisering en verbinding netwerk voor extra baankansen

Duidelijke inzet

 • Brede support, alles bij de hand; frequent contact met eigen coach, training in interactieve groepen.
 • 24/7 toegang tot vacaturesysteem, leermodules, vragenlijsten en testen, werkboekoefeningen.
 • Medewerker gaat veelal ca. 40 uur p/mnd aan de slag
 • Korte lijnen. Direct contact met coach en inzicht in het trajectverloop
 • Budget op maat. Vanaf € 497 via de modules uit de toolbox.

 

Enkele opdrachtgevers

ABN-AMRO   –   American Express   –   Bain & Company   –   Baker Tilly Berk   –   Boehringer Ingelheim   –   Clusius College   –   Elan Wonen   –   Equinix – Europees Platform   –   Gemeente Bergen   –   HVC   –   Lijn5   –   Lumotech   –   Nestlé Health Science   –   Pioneer Benelux   –   PPG   –   Rabobank   –   SED   –   ’s Heeren Loo   –   St. de Blauwe loper   –   St. Ronduit   –   Sun Chemical   –   Swarowski Benelux   –   Tate & Lyle   –   Tetterode Nederland   –   Triversum   –   Unive Hollands Noorden   –   Verizon   –   Wilgaerden

Waarom kiezen opdrachtgevers voor Empower?

 • Gefocust op mensen
 • Gedreven door nieuwsgierigheid
 • Gewaardeerd door integrale oplossingen
  Onze oplossingen zijn to-the-point en toepasbaar. Met tijdig bijsturen wordt soms ook ontslag voorkomen.
 • Geconcentreerd op kwaliteit en resultaat
 • Geïnspireerd door samenwerking
  Empower werkt voor opdrachtgevers uit het mbk, maar ook voor grote bedrijven, overheid