Onze fascinatie

Energieke mensen zitten beter in hun vel, gedragen zich actiever en presteren beter. Zij creëren meer kansen. Hoe kom je beter in je vel? Daarvoor kijken wij o.a. naar de juiste werkplek, zin hebben in het werk, betekenis voelen bij wat je doet. Dat je ‘s avonds nog steeds energie over heb. Daar werken we veel liever voor. Verder te kijken dan werk alleen, dat fascineert ons.

Het liefst helpen wij ontslagsituaties te voorkomen. Door even stil te staan, een scan van je loopbaan te maken, ontstaat op tijd een keerpunt. Soms is ontslag onvermijdelijk. Het plotselinge einde van een baan is vaak een nieuw begin. De eigen specifieke interesses en unieke talenten te ontdekken, levert een kantelpunt op. Want mensen kunnen oh zo veel meer.

loopbaandoel

loopbaancoaching outplacement voor groepen

Weer werken vanuit de eigen kracht

Energie is de beste voorspeller van succes. Het is de moeite waard om iets met je hele hart te doen. Steeds meer mensen lopen tegen een burn-out of bore-out aan. Veelal speelt het piekeren de hoofdrol en is er minder plaats voor het gevoel. Juist het gevoel is jouw sleutel tot een tomeloze motivatie en energie. We hebben een diepgeworteld vertrouwen in iemand zijn herstelvermogen, het vraagt vaak slechts de juiste ‘voeding’ om weer vitaal te worden en vertrouwen te voelen.

We zijn sterk in het doen-denken. Het boeit ons om de kortere route te vinden naar het juiste werk. Hierbij ons netwerk te mobiliseren en te verbinden. Wat goed functioneert, die informatie delen wij graag. Zo samen voor verrassende en blijvende uitkomsten te zorgen.

De een weet haarfijn wat het gewenste werk is, de ander zoekt een nieuwe richting. Wie ben ik echt? Wat wil ik? Het verbaasd ons dat zo weinig mensen kunnen voorstellen dat iets nieuws mogelijk is. Het denken overheerst, dat een wending, loopbaanswitch of een baan binnen drie maanden niet realistisch is. Onze ervaringen zijn hier zo anders mee!

Het fascineert ons te zien hoe snel mensen kunnen opveren. De werkelijkheid is dat iets sneller verandert, zodra vertrouwd wordt op de echte eigen nieuwsgierigheid (=CQ), talenten en kernwaarden. De nieuwe toekomst en “Curriculum Future” (CF) krijgt zo sneller handen en voeten.

Diepgaand en grondig vanuit vele bronnen, ontstaat een nieuwe koers. Om vervolgens samen lekker door te pakken en de nieuwe toekomst te grijpen.

Ontmoet het team

De watertoren is een inspirerende ontmoetingsplek voor nieuwe perspectieven. De hieronder beschreven fascinatie is te terug te vinden in de manier waarop wij werken. Het Empower team staat graag voor je klaar.

John

“Veranderen is denken in doen. Ik heb een diepgewortelde vertrouwen in de potentie van iemand, laat dit niet los. Het prikkelt mij om een klant telkens uit te dagen, talenten te activeren, nieuwe werelden te openen en kansen te verzilveren. Waarbij al doende een loopbaansprong of –switch bereikt wordt. Het boeit mij om in korte tijd een keerpunt te bereiken in zowel het werk- als privéleven.

Mijn jarenlange managementervaring bij profit organisaties komt hier goed van pas. Na een coachingopleiding in de US/Duitsland te hebben afgerond, help ik inmiddels al ruim 15 jaar mensen met hun loopbaan ontwikkeling, in baan of eigen bedrijf. Een mijlpaal was de organisatie van 3 seminars in de Jaarbeurs Utrecht  met de wereldbekende Brian Tracy, een expert op het gebied van persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Vermenigvuldigen ontstaat na delen. Samenwerking is voor mij belangrijk. Veel resultaat ontstaat door een goede voorbereiding om te zetten in actie. Regelmaat en fitheid hoort hierbij, wekelijks jog ik 10 km in de mooie Schoorlse bossen om er met volle energie voor te blijven gaan.”

Monika

Mijn motto is: Gewoon doen! Uit eigen ervaring ken ik de valkuilen en uitdagingen waar men vaak tegenaan loopt. Mensen en persoonlijke ontwikkeling boeiden mij altijd. Zo heb ik een studie sociale pedagogiek afgerond. Als coach heb ik mij o.a. erin verdiept, hoe mensen meer datgene kunnen bereiken wat echt bij hun past. Door hun unieke talenten bloot te leggen en te zien wat iemands hart raakt, wordt de juiste richting helderder en ontstaat meer zekerheid en echte voldoening, zakelijk en privé.

Van nature ben ik iemand, die graag mensen verbindt en samenwerking creëert. Zo heb ik als actief netwerkster en onderneemster vanaf 1999 in Nederland allerlei impulsen gegeven, o.a. als ex-voorzitter van het landelijke netwerk van startende ondernemende vrouwen “Entre Jeunes”.
Met veel persoonlijke aandacht, help ik graag mensen stap voor stap verder. Ik geloof in de kracht van mensen en zeg: “Wat je kunt zien, kun je ook bereiken”.

Jolene

Waar een wil is, is een weg. Mijn passie is de ontwikkeling van mensen. Vaak heeft iemand een bepaalde angst, of weet hij niet helemaal hoe hij de volgende stap in zijn loopbaan moet maken. Dan  bloei ik juist op. Met mijn doelgerichte aanpak en mijn luisterend oor, bereiken mensen sneller hun doel. Mijn master Arbeid en Organisatie Psychologie en mijn ervaring in elk facet van loopbaanbegeleiding (HR medewerker, recruiter, arbo, vrijwilligersprojecten op gebied van teamontwikkeling & jongerencoaching) zorgen ervoor dat ik open sta voor elke loopbaanvraag.

In mijn vrije tijd besteed ik veel tijd aan mijn tweede passie: muziek. Ik speel gitaar en doedelzak en kan mij geen leven zonder muziek voorstellen. Muziek brengt je in beweging. In mijn werk heb ik goed kunnen ontdekken hoe je de muziek in je loopbaan terugkrijgt, het raken van de juiste snaar zodat mensen weer in beweging komen. Dit inspireert mij, waardoor ik mij als coach ook blijf ontwikkelen.