Loopbaanoriëntatie en Beroepskeuzetest

Bepaal jouw loopbaanrichting

 • Wil je een loopbaanswitch, maar weet je niet wat je precies wilt?
 • Ben je er aan toe om weer vol energie naar het werk te gaan?
 • Wil je zekerheid hebben over jouw volgende loopbaanstap

 

Een heldere loopbaanrichting bepaalt voor een groot deel hoe snel je weer een nieuwe baan vindt. Ontdek in deze fase jouw kwaliteiten, motivatie en welke functie daarbij past.

Stilstaan bij jouw loopbaan, zoek je meer dan een gratis beroepskeuzetest?

Heb jij echt helder wat je wilt in een volgende baan? Wat je nodig hebt om succesvol aan het werk te komen? Vaak hebben we dit niet zo helder. Dit vraagt stilstaan in plaats van doorrazen.

Je loopbaandoel scherp te krijgen, ontdekken welke stappen jij nog moet zetten om bij de baan te komen. Zo kun je jouw route uitstippelen en krijg je ook weer plezier en voldoening in jouw werk. In een outplacementtraject besteden we uitgebreid aandacht aan het analyseren, onderbouwen en vormgeven van jouw volgende loopbaanstap. Tools die wij inzetten zijn breed, niet alleen een gratis beroepskeuzetest, maar echt de diepte in!

Loopbaanoriëntatie

In een diepgravende werkoriëntatie onderzoek, waarin je op allerlei manieren naar jezelf en jouw mogelijkheden kijkt, ontdek je echt in welk werk jij optimaal tot je recht komt! Dat is het resultaat waar we met jou voor willen gaan. Een van de tools die wij bijvoorbeeld inzetten is onderstaande ‘Inzicht piramide’ waarop je op 7 niveaus onderzoekt wat voor werk jij zoekt. Maar bijvoorbeeld ook loopbaantesten en prikkelende oefeningen worden ingezet

loopbaanorientatie beroepskeuzetest

Bouw jouw eigen fundamentele loopbaanplan

Na het zelfonderzoek en een diepgaande brainstorm, volgt een haalbaarheidsanalyse. Waar liggen de kansen in jouw nieuwe richting? Vervolgens zetten we jouw idee om naar een concreet loopbaanplan, zo komt die baan echt in beeld en raakt jouw leven echt in balans. Samen met jou zorgen wij voor een sterk fundament en weet het juiste werk je altijd te vinden!

Resultaten na deze stap

 • Ontdek haarfijn wie je bent en wat je nu echt wil
 • Weet hoe jouw werk en privé balans eruit moet zien
 • Ontdek waardoor jij makkelijk succesvol kan worden
 • Weet welke punten jij nog verder moet ontwikkelen
 • Creëer een kraakhelder loopbaanplan waardoor jij die baan echt in het vizier krijgt

Wil jij ontdekken welke functies er allemaal zijn te vinden op de arbeidsmarkt die perfect bij je passen? Ontdek dan het Jobportaal!

Loopbaanoriëntatie & beroepskeuzetest

jobportaal vacature platform solliciteren loopbaanorientatie

Jobportaal Arbeidsmarkt analysetool

 Meld je aan voor het webinar en zie wat voor inzicht jij in nieuwe loopbaanrichtingen kan krijgen.

Ervaringen

 • Had ontdekt dat ik technologie en elektronica leuk vind en dat het iets met geluid of muziek te maken moet hebben en dat het liefst ook nog een beetje maatschappelijk

  Frank accountmanager--> audiciën
 • Ik heb veel aan de ondersteuning gehad. Ik heb mijzelf beter leren kennen: wat zijn mijn sterke en zwakke punten en daar meer bewust naar kijken.

  Bianca Docent --> Onderwijsassistent
 • Ik vond het verhelderend dat wanneer je zelf duidelijk keuzes maakt in wat je wil en dit ook profileert (o.a. LinkedIn), je ook door de juiste mensen benaderd wordt

  Ester Planner