DROOMBAAN BEREIKT, BEHOEFDE NIET EENS TE SOLLICITEREN

van Maatschappelijk medewerker naar Zorgconsulent

Na een burn-out, kwam ik erachter dat ik in de jeugdzorg niet meer op mijn plek zat. Ik mocht van mijn werkgever een outplacementtraject volgen. Ik mocht bij drie loopbaancoaches een intakegesprek houden. Ik koos voor Empower. Zij kwamen het  professioneelst over. Je krijgt verschillende soorten workshops aangeboden, persoonlijk contact en de loopbaancoach, Jolene, kwam sympathiek en professioneel over.

Één keer in de twee weken had ik een gesprek met Jolene. Daarbij volgde ik ook workshops. Er werd voor mij een stappenplan uitgestippeld. Eerst moest ik mij oriënteren op wat ik leuk vind. Dit vond ik best lastig, maar met allerlei oefeningen kwamen we wel verder. Voor mij blijft werken in een maatschappelijke instelling belangrijk, maar niet meer direct met de doelgroep. Ook mocht ik testen doen, om duidelijk te zien wat mijn kwaliteiten zijn. De workshops gaven mij praktische tips over bijvoorbeeld het schrijven van een cv en een brief. Door mijn burn-out was ik vermoeid en onzeker. Als ik er doorheen zat  wist Jolene mij steeds te motiveren. Ze  vertelde mij, dat zij zoveel mensen heeft meegemaakt die zoals mij zijn, maar toch een droombaan hadden gevonden. Op dat moment kon ik het niet geloven, maar het gaf mij de kracht om de acties uit te voeren die nodig waren. Tijdens sollicitaties kon ik Jolene altijd bellen voor tips en een peptalk.

Nu is het dan zover…..ik heb die droombaan! Ik heb gesolliciteerd bij een instelling voor verstandelijk gehandicapten. De vacature was voor administratief medewerker. Door mijn inhoudelijke achtergrond werd ik het niet. Blijkbaar heb ik wel een goede indruk achtergelaten, want zij waren mij niet vergeten. Een paar maanden later werd ik gevraagd of ik de vacature van zorgconsulent wil vervullen. Ik hoefde niet eens te solliciteren!

Inmiddels werk ik daar 4 maanden. Ik heb een jaarcontract gekregen en zit daar echt op mijn plek. Het is een baan waar ik mij inhoudelijk met de zorg kan bezig houden, maar het niet hoef uit te voeren. De sfeer is prettig en ik heb fijne collega’s. Ik ga nu elke dag met plezier naar mijn werk!