EEN LEUKERE BAAN DAN IK HAD

Marketing Manager

Een reorganisatie is een emotionele achtbaan waarvan je van tevoren niet weet hoeveel loopings er komen. Soms hou je even je adem in voor een spannende afdaling die gaat komen, soms moet je vol gas gaan voor kansen.

Ik heb de hele periode tussen mijn oude werk en de nieuwe baan als stressvol en tegelijkertijd relativerend ervaren. Relativerend in het opzicht dat ik eens van een andere kant tegen het arbeidsproces aan heb kunnen kijken.

Werk mag leuk zijn, graag zelfs, maar het dient een doel en werkstress is absoluut iets wat je kan reguleren. Stress van het ontbreken van werk is andere stress. Empower heeft het emotionele effect van een ontslag duidelijk in kaart gebracht.

De bijeenkomsten hielpen mij persoonlijk om sneller te kunnen schakelen en aanpassen aan de situatie. Wat dat betreft had ik zonder outplacement vermoedelijk langer aangerommeld. Ik heb weinig sollicitatiegesprekken gevoerd, maar de keren dat ik op gesprek kon komen hebben de oefensessies zeker bijgedragen tot een effectiever en ontspannen gesprek. Veel kun je oefenen, maar een klik moet er gewoon zijn.

Ik heb zelf een baan laten lopen omdat ik geen klik voelde en het werk zeer commercieel en schreeuwerig was; iets waar ik ook mede door de training duidelijk afstand van wilde.

Nu heb ik een prima part time baan gevonden als ontwerper van cosmetica; ik mag de conceptvoorstellen voor parfumlijnen van huismerken zoals Hunkemöller, Hema, Etos enz. Vormgeven en bedenken. Een leukere baan dan ik had bij het verzorgen van documentatie voor verlichting!

Naar de toekomst toe hoop ik mijn kansen te spreiden dooreen bescheiden zelfstandige onderneming te combineren met een vaste part time baan. Ik hou voldoende tijd en ruimte voor andere belangrijke zaken. Ik doe veel vrijwilligerswerk en put daar veel voldoening uit. Het heeft me de afgelopen periode ook vaak geholpen een juist perspectief te houden.

Ik dank Empower voor de inzet; het voelde door de persoonlijke aanpak niet als een ‘ingekocht’ traject vanuit de werkgever. Ik heb echt hulp gehad van jullie advies en inzicht in m’n eigen karakter en aanpak.